úterý 17. února 2009

Festival fantazie 2005



Pátek 1. 7. 2005



Pršelo. Což znamená, že všichni byli mokří a měli důvod přijít na -damovo- improvizované zahájení a na seznamovačku, která vypukla okolo půl sedmé. Zpočátku to vypadalo na netradiční pojetí s novou moderátorskou dvojicí, jakmile ovšem dorazil Sovog a převzal seznamování fanů do svých rukou, seděli jsme zase v typickém kolečku a odpovídali na jeho přesně mířené otázky, které si nikdo nedokázal zapamatovat (přezdívka? jak dlouho jsi fanouškem SW? jak dlouho jezdíš na cony? kde se vyskytuješ? co děláš pro SW? oblíbená epizoda, oblíbená postava? příslušnost?). Narozdíl od těch, které jsme ani my, ani Sovog neznali, měl ke všem "známým fanům" neustálé připomínky, což bylo mírně rozptylující.

Místo přednášky Budjiho a Mighoupta (víte, jak vznikla jeho přezdívka? prostě "bouchnul" do klávesnice :) ) jsme trávily čas na chodbě, povídaly si s fany a všichni, kteří kolem nás chodili, si s nadšením zkoušeli masku Dartha Vadera, která funěla, mluvila... a prostě byla úplně nejvíc nejlepší :). Ani Andris neodolala a nechala se s touto maskou zvěčnit.





Naše stání na chodbě mělo něco do sebe. Je to totiž skvělé místo na potkávání lidiček, se kterými se jinak můžete minout - vchodem se do budovy snaží dostat většinou všichni :)). Hodily jsme tak řeč s Yannou (se kterou jsme se pak už vůbec neviděly), Cassandrosem, Carthem a Mar(t)ou (a jejím otcem) a dokonce strávily jistou dobu v okouzlující přítomnosti Johansona :).




Jelikož jsme na své sice strategické, ale nepraktické pozici neustále překážely, přesunuly jsme se do čajovny. I čajovna je dobré místo na pokec, takže za chvíli se nás kolem stolečku tísnilo až moc a všichni jsme si hráli se sípajícím Vaderem, čímž jsme na sebe strhávali pozornost všech okolo :)).







Zatímco ostatní se přesunuli na vědomostní soutěž, my jsme stále popíjely čaj a hlídaly Vadera.





Když byl čaj a my došly k závěru, že jsme příliš dlouho na jednom místě a nikoho nepotkáváme, sestoupily jsme zase na chodbu a zase do dveří :). Nacpaly jsme si zde bříška výbornými rohlíčky od Mar(t)iny maminky (Poznámka San: Ještě teď se oblizuju ;)) ). Zde jsme se také setkaly například s mladíkem podivného nicku "Korálek" - a jinou havětí :).




Ve Star Wars místnosti promítali Clone Wars a následně E1. Jelikož oboje známe prakticky nazpaměť, seděly jsme v šatně, usnínaly (jako tradičně Andris a Affaia) - a chtěly něco provádět (jako tradičně San ;) ). Z usínací nálady nás na chvíli vytrhl E-wan a Sovog, kteří nám jistý čas dělali společnost. Když nás dvě nakonec opustila i Affaia a do bandy se k nám přidal všehoschopný Carth, rozhodla se San zamezit nudě a vzápětí jsme rozjeli něco těžko popisovatelného. Prostě, rozhodli jsme se (tj. San - Qui-Gon, Andris - Obi-Wan, Mar(t)a - Jar Jar Binks a Carth - všechny ostatní postavy a roboti) sehrát si E1 po svém :). Do této podivné hry jsme nakonec zapojily i nic netušícího Johnaka (Anakin) a Chiméru (Padmé). Náhodní kolemjdoucí nás pak obvinili z požívání alkoholických nápojů. A my přitom byli zcela střízliví!! :) (A to jsme se jen váleli po zemi smíchy... ;) )





Tím jsme zvesela zakončily první conový den a šly spát...



Sobota 2. 7. 2005



Tento den jsme trávily na přednáškách. Z těch všech musíme jmenovitě pochválit -damovo- 3x a dost, E-wanovu Symfonii Hvězdných válek, Padméinu Revenge of the Sith Fashion a jmenovitě vytknout Frantovi Fukovi, že nás svými Filmovými novinkami jako tradičně namlsal na filmy, které bůh ví kdy uvidíme - pokud vůbec :).





Zlatým hřebem celého dne a večera ;) byla soutěž CSWU hledá SuperStar 2. V porotě usedla samá esa hudební (a podnikatelské, že, Vodene "milionáři" Horáčku) branže, moderování se chopila okouzlující dvojice -dam- a Padmé a ani soutěžící svými výkony nezklamali. Mezi zpěváky se objevil např. Darth Vader s bandou Jediů z CJA, loňský talent Johanson (toho času na dně ;) ), který se přátelsky dělil o svou placatku převážně s porotou, Arianus předvedl svou takřka neuvěřitelnou píseň ve stylu "Stávka DJů", Mighoupt a Sup nás získali svým hitem z Coruscantské opery "Oooooooooom" natolik, že jsme pak hlasovaly pro ně ;), Star Destroyerka (no comment), galaktický stopař Harry a Ticho (tedy umně maskovaná Invi).






Mezi působivá intermezza patřilo vystoupení Starship Troopers a svérázný mandalorianský tanec Delta týmu :).





V kině jsme po této akci zůstaly a přežily "mučení" v podobě Epizody III s dabingem. Nechceme "šplhat", ale výkon Moniky Ticháčkové vedle děsivého Bohouška Švarců a přehrávajícího Saši Rašilova byl velmi dobrý a její "Anakine, zlomils mi srdce!" se nám líbilo mnohem více v jejím podání než hysterické kvílení Natalie Portman v originále :).

Následoval SW muzikál, na který se San velice těšila ;), a Bossi jen tiše trpěla (možná proto, že San si své oblíbené pasáže, tzn. celý muzikál, heh, zpívala nahlas spolu se zpěváky) - ale alespoň si tak připomenula E4, kterou -dam- pro tuto příležitost umně sestříhal. Do závěrečných tónů vydrželi už jen ti nejotrlejší ;))).

A jelikož byly nějaké ty tři hodiny ranní, odebraly jsme se na kutě :).



Neděle 3. 7. 2005



Ráno. San se nemohla vyhrabat ze své tvrdé postele, proto Bossi a Lya vyrazily napřed a na kafe. Tím pádem neslyšely dokonalou soukromou Lordovu přednášku o tom, co má a nemá Blair rád :). Dostavily se ke Star Wars místnosti až ve chvíli, kdy San debatila s Harrym o Tess a těchto našich stránkách. Rozhovor to byl velmi příjemný a jeho vyvrcholením byl Harryho dar cáru papíru, na který Harry ve vlaku autenticky sepisoval svou vítěznou píseň. Díky, Harry :).





První přednáška, které jsme se zůčastnily, byl Adamsith a jeho Lego :). Jako tradičně zajímavé. Možná se nám mnohem více než nové modely SW Lega líbil rozzářený Adamsithův výraz ;).

Dabing E3. Diskuze. Franta a Monika. Co dodat, že jo? :) Napsaly bychom zajímavé, ale to tu už několikrát máme :). Dozvěděly jsme se od Franty všechno možné i nemožné :). A když pustil ke slovu i Moniku, svěřila se nám, kolik za dabing E3 dostala peněz ;), jak dlouho to trvá, jak je to nudné... a když měla zahlásit něco z E3, někdo vepředu jí inteligentně poradil "Anakine, bolí mě hlava". Z toho si můžete udělat obrázek, jak jsme se bavily... ;))





Klání týmů :). Původně jsme se nechtěly hry zůčastnit, načež nás Sovog ujistil, že ve hře vůůůůůbec nebudeme běhat. Když jsme si to tedy rozmyslely, prozměnu nebyli lidi do týmu. V ten okamžik naštěstí přiběhla Kora a už jsme byly tři :). Nakonec jsme soutěžili v této sestavě - my dvě, Kora, Aldy, Sid a Mar(t)a (Mar(t)u později nahradila Zvěmi - Mar(t)a nám totiž zákeřně odjela domů). Pro pořádek, přesný název našeho týmu znělAldy a jeho ženy :) Byl to v
podstatě jeden z normálnějších názvů. Posuďte sami: CJA... o tom se radši rozšiřovat nebudeme, Dekadenti jsou dekadentní a Hovada... no comment :)).

První kolo: Populární pantomima :). Názvy planet a scénky se psaly na plátno, kam Arayseven (Discord), jakožto umělá inteligence, psal své vypečené komentáře :).

(Komentář na obrázku dole patřil k vystoupení CJA.)





Jelikož ostatní týmy si moc nepamatujeme, tak alespoň my jsme měli předvádět Mustafar, vyděšeného C-3PO, kterého úžasně ztvárnil Aldy, a Jar Jara na tržnici :).







Dekadenti se blýskli a utkvěli nám v paměti se svým porodem Padmé ;).





Druhé a třetí kolo: Zadání scénky a sběr slovíček do básničky spojený s běháním. Smrt Sovogovi! :) Lhal nám!! :)) Dobře, tak zamlčel některé důležité skutečnosti o disciplínách. (Ovšem jak by řekl Obi-Wan v E4 - řekl nám pouze pravdu z jistého pohledu na věc ;) ). A tak jsme běhali po Chotěboři (z naší grupy jenom Bossi, Aldy, Sid, Zvěmi, sbírali lístečky, uhýbali hlídkám (Monika, Dort a Cassandros)... a přinesli vážně oduševnělá slovíčka typu "přičmoudlý Arab", "světelnější" aj.





Uřícení a polomrtví jsme se ihned vrhli na předvádění předem secvičené scénky s předem danými slovy (zase dokonalá slovní spojení jako "šálek čaje", "smeták" aj.). V našem případě jsme měli sehrát porod Padmé (asi oblíbené téma organizátorů soutěže). Nevěřili byste, co všechno jsme vykoumali (např. na "smeták" Kora, alias rodící Padmé, vymyslela dokonalý puberťácký vtípek ;): "Já mu ten jeho smeták urvu!!" ).





Dekadenti opět zazářili průletem jádra planety Naboo...



... a po této části hry odstoupili.





Básničku, která nás čekala, tak radši neskládali a šli pařit do herny Call of Duty. Udělali dobře, protože napsat básničku, která by dávala smysl, měla třicet veršů a pět uměleckých prostředků bylo téměř nemožné :). Takže jsme smysl vynechali a složili něco... no, nepopsatelného :).





I -dam- s Vodenem přispěli svou troškou do mlýna... a dle svých slov byli - jako vždy - nejlepší :)). Roar :).





Umístili jsme se na druhém místě (hned po CJA) a získali hodnotné ceny (přilby).



Hodnotné ceny jsme také získaly v další soutěži, které jsme se zprvu samozřejmě opět nechtěly zúčastnit :). Šlo o E-wanovo Ať tě hudba provází. První plán byl neúčastnit se. Druhý plán naopak účastnit se jako tým SW Missions. Nakkonec jsme uskutečnily třetí plán, účastnit se každá zvlášť a vůůůůbec neopisovat ;). Soutěž byla velmi zákeřná... ale většinou stačilo dávat pozor na E-wanových předchozích přednáškách - a to my dvě jsme dávaly :). Bossi skončila na druhém, San na třetím místě. A Hana´an nás v diplomu "předělala" na kluky :) (Sanin diplom má nápis "Sanovi", Bossiin "Bossimu" :))) - Pozn. Andris: Přestože San odmítla nápravu, pořád o tom mluví). Každopádně diplom je velice krásný... moc hezky ho Hana´an nakreslila. (Pokud chcete vědět, co na něm je, tak tedy velký orchestr složený ze SW postaviček dirigovaný Johnem Williamsem)



Po vystřižených scénách z E3 nás čekala další várka Adamsithova nadšení, tentokrát však nejen pro Lego. Šlo o sběratelství celkově :). A jelikož už jel Sovog domů, zorganizoval velké hromadné focení (bohužel naše fotky jsou všechny rozmazané :( ). Vyfotili jsme se a zase jsme šly slintat nad tím, co nikdy nebudeme mít, neboť nejsme Amíci (například ty neuvěřitelně sladké postavičky z E3 s véééélkými hlavami :) ).





U diskuze o E3 jsme se všichni výborně bavili. Už proto, že diskutovalo zhruba pět až šest lidí ;). Nejlepší byla hlavně jedna slečna, která o nás všech prohlásila, že jsme normální :). Ihned jsme ji hlasitě vyvedli z omylu :)).



Star Wars versus Evil Dead... hajzlík Voden si souboj počítal jak chtěl a již od počátku bylo jasné, že Ash porazí Luka na plné čáře (Poznámka San: ...ačkoliv musím uznat, že smějící se los na stěně mne velice pobavil :) ) :). Neočekávaným zpestřením se stala odsekávající asistentka Affaia, která se odmítala svléknout :).





A jelikož už bylo docela dost hodin a Bossi opět usínala vsedě, sbalili jsme svých pět švestek a odebraly se na své ubikace spát :).



Pondělí 4. 7. 2005



Na ranním programu bylo Nebezpečně nebezpečné nebezpečí, které samozřejmě už známe, proto jsme se vydaly na kafíčko, očumovat DDR a posléze i stolní hry. Projevily jsme zájem něco si zahrát, jenže mezi našimi požadavky bylo "aby to bylo jednoduchý". A tak jsme začaly hrát "Kuhhändel", což byla naprosto neuvěřitelná hra spočívající v prodeji a nákupu zvířátek. San vyhrála, ale žádnou hodnotnou cenu nezískala.





Během následující E-wanovy přednášky (Pomsta Johna Williamse) jsme vlastně nedělaly nic jiného než neustále souhlasně přikyvovaly, podupávaly si nohou do rytmu a blbě se usmívaly (no to hlavně ;) ). Hudba z E3 se nám totiž moc líbí (ostatně, Andrisiny první dojmy z poslechu soundtracku E3 se povalují někde poblíž)... :)





Místo Clone Wars a Fanfilmů se San zapojila do nacvičování reklam pro večerní program, na Společný GALAVEČER SW & ST Kooperace spřátelených sil. Sanina role spočívala v tom, že se zveda ze svého místa, došla na pódium - a zase z něj odešla. Hustý :). (Poznámka San: Jo, mých pět vteřin slávy!!) Zašly jsme také na výstavu obrazů Josefa Fraška a Philippa Coriata, kde si Bossi zahrála na překladatele, neboť milý pan Coriat vybafl na San anglicky a ona mu fakt nerozuměla :).





Galavečer. První poznatek - Trekkies jsou nějaký suchý. Druhý poznatek - Johanson je asi jediný normální Trekkie. Třetí poznatek - Ta kapela byla nějaká divná. Čtvrtý poznatek - SW fani jsou spontánní. Dokážou vytvořit atmosféru i z ničeho. Pátý poznatek - když hodně řvete, přijdete o hlas a bude vás bolet v krku :). Večer tedy komentoval Johanson a jakási slečna, u níž si již nepamatujeme jméno ;), jejich bonmoty byly prokládány reklamami SW fanů, objevil se dokonce generál Grievous v podání -dama- a Vodena (i s autentickým kašlem nachlazeného Vodena). Jedi Discord jej srazil svými drsnými výpady a -dam- si z této potyčky odnesl pochroumaný palec u nohy :).





Jinak to celkem byla zábava... ale potom byla ještě lepší ;)). Postupně jsme se vypařili do baru v kulturním domě, pak k Velkým vočím a nakonec jsme skončili na schodech před kinem :) (fotka je z druhého dne ráno - ten večer již nebyla síla fotit ;)) ). Popíjeli jsme, diskutovali, mimo jiné zjišťovali jak vznikaly naše přezdívky a když nám už všude zavřeli, nikde nám nechtěli nalít, začala nám být zima a nikdo nechtěl nic provádět, tak nějak jsme se rozešli. Nicméně když jsme ulíhaly ke spánku, již svítalo a zpívali ptáčkové... :))

A to byl vlastně náš poslední společný večer.





A jedna hláška nakonec:

San GooFovi: "Tvař se drsně matalisticky!"



Na conu jsme byly až do neděle. Byly chvíle, kdy jsme se bavily skvěle, ale byly i chvíle, kdy to již bylo slabší a ke konci týdne jsme byly naprosto vyřízené :). Ale vzhledem k tomu, že tohle jsou SW stránky a ty další dny se již nic SW nedělo, už se o tom nebudeme vypisovat. Možná jen letmo zmíníme rozhovor s extravagantním Vladem Taupešem, nalíčeným ve stylu Drákuly, mučení, úžasný den s Buffy, přemožitelkou upírů ;), japonský horor Shooter, SG con, jejich fan film Time Raider, zajímavý seriál Lost aj. ... ale to už jen tak letmo, jo? :)))

Žádné komentáře:

Okomentovat